Prezračevanje doma

Nudim vam kvalitetno izvedbo prezračevalnega sistema.

Prezračevanje doma

Zračenje stanovanja je nujen, sestavni del bivalnega okolja. Brez njegove uporabe se v prostoru pojavijo povišane koncentracije onesnaževalcev z dolgoročnimi negativnimi posledicami, ki so za naše zdravje škodljive. Vlaga v stanovanju, plesen v stanovanju, pršice, prah, dimni plini ali strupeni farmaldehidi so le nekateri izmed notranjih onesnaževalcev. Nič manj škodljivi niso zunanji onesnaževalci, med katere lahko uvrstimo cvetni prah, prašne delce PM10 in PM2,5 in nenazadnje rakotvoren plin radon. S prezračevanjem se lahko obvarujemo pred naštetimi nevarnostmi in zagotovimo svež, kvaliteten zrak.


prezračevanje domaZ osnovnim prezračevalnim sistemom je enostavno in cenovno ugodno. Primeren je predvsem za vgradnjo v starejše hiše ali stanovanja. Za montažo takšnega sistema ni treba vgraditi nobenih cevi, zato je montaža hitra in brez večjih posegov v stanovanje.

Z vgradnjo prezračevalnega sistema bo v vaše stanovanje stalno pritekal svež zrak, izrabljen pa se bo nenehno odvajal skozi ventilatorsko enoto direktno skozi jašek ali zunanji zid. S tem boste v prostorih dosegli nižjo vlažnost, preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnega vonja. Izboljšali si boste kakovost bivanja. Prezračevalni sistem deluje 24 ur na dan, je skoraj neslišen, porabi izjemno malo energije.

Prezračevalni sistem temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju. Glede na stopnjo vlažnosti zraka ventilatorji prenašajo izrabljen zrak iz kopalnice, kuhinje, WC-ja ali katere koli sobe. Tako v stanovanju nastane majhen podtlak, zaradi katerega skozi vhodne enote za dovod zraka priteka svež zrak v različne sobe in prostore.

 

Tiho delovanje

Sistem deluje brez odvečnega hrupa ter vetra in neugodnih vremenskih vplivov. Nastanek prepiha preprečujejo proti prepišna varovala in omejitev volumna zračnega pretoka. Vgrajeni dušilci hrupa zagotavljajo, da se tudi ob najbolj prometni cesti v stanovanje ne bo slišal hrup s cest.

Kako lahko prezračimo stanovanje:

 • Izdelava prezračevalnih sistemov.
 • Izdelava samodejnega prezračevanja kopalnic in kuhinj.
 • Montaža lokalnih prezračevalnih naprav z energetsko rekuperacijo zraka (rekuperator).
 • Prezračimo stanovanje z montažo centrifugalnih ventilatorjev s stalnim delovanjem in nastavljivo hitrostjo.
 • Montaža ventilatorjev za kopalnice.
 • Centralno zračenje


Kako si lahko pomagamo pri prezračevanju doma brez prezračevalnih sistemov

Predstavil vam bom nekaj nasvetov, kako do svežega in prijetnega zraka v lastnem domu obenem pa ne povišati stroškov ogrevanja. Ljudje prezračujemo prostore, da onesnažen zrak zamenjamo s svežim in novim. In tukaj se pogosto poraja vprašanje, kakšen je pravilen način za prezračevanje doma, da ob tem iz toplega zavetja doma ne spustimo preveč toplote. Prav zaradi tega se v zimskih mesecih pogosteje zgodi, da zračenje zanemarimo, saj imamo občutek, da bomo tako prostor preveč ohladili in s tem povišali stroške ogrevanja. Dejstvo pa je, da svež zrak nujno potrebujemo.


Poleg naravnega prezračevanja poznamo še številne druge načine prezračevanja ter sisteme za kanalsko in prisilno prezračevanje. Pri naravnem prezračevanju v zimskih mesecih je predvsem primerno kratkotrajno in intenzivno zračenje prostorov. Ko je temperatura zunaj nizka, se zračenje z oknom odprtim, »na kip« ne priporoča. Razlog je ta, da se izmenja zelo malo zraka, toplota pa kljub temu uhaja iz prostora, strošek ogrevanja pa se zvišuje. Zato, če pozimi želimo v čim krajšem času maksimalno prezračiti prostore, je priporočljivo, da se na stežaj odpro vsa okna in vrata, tako da bo nastal prepih. Le ta bo namreč zamenjal star zrak za svežega. To naj vse skupaj traja nekje do 5 minut, odvisno od moči prepiha. Prepih je priporočljivo ponoviti 3-4 krat na dan. Res je, da bo ob tem skozi vrata in okna ušlo nekaj toplote, a vendar je svež zrak za dobro počutje in zdravje nujno potreben. Na tak način se bo prostor veliko manj ohladil in hitreje segrel, saj se veliko toplote zadržuje v pohištvu in ostalih predmetih v prostorih.

Sistemsko prezračevanje je še en način prezračevanja, verjetno tudi najbolj priporočljiv. Gre za idealno obliko zračenja, saj se ob mrzli zunanji temperaturi ne rabimo obremenjevati z ohladitvijo prostorov zaradi narejenega prepiha. Eno izmed najbolj učinkovitih in kvalitetnih sistemskih prezračevanj za naše domove je vsekakor prezračevanje doma z rekuperacijo.

Zato vam priporočam prezračevanje doma z rekuperacijo, ki je učinkovito zaradi stalnega dovoda svežega zraka in ohranjanja toplotne energije, saj se v zimskem času vstopajoči zrak segreje s pomočjo toplotne energije izstopajočega zraka. Zaradi tega ne rabite skrbeti za svež zrak v prostoru, prav tako pa ne boste izgubljali toplotne energije in višali stroška ogrevanja. Rekuperacija toplote se giblje nekje med 80 % in 95 %, kar pomeni, da skoraj v celoti ogreje vstopni zrak in je za prezračevanje idealna izbira.

Kako si pomagamo med sezono cvetnega praha, nasveti proti alergijam

 

Za več informacij me lahko pokličete na: 041 761 318, izpolnete obrazec za povpraševanje ali pošljete elektronsko sporočilo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

prezračevanje doma Ulica 15. Maja 2, 6000 Koper
Google maps lokacija

Zakaj izbrati mene?

 • Imam potrebne veščine.
 • Imam znanje.
 • Imam dolgoletne izkušnje.
 • Imam primerno opremo.
 • Sem stabilen in zanesljiv poslovni partner. 
 • Sledim najnovejšim trendom.
 • Nudim celovite rešitve.
 • Skrbim za okolje.

Kontakti

Gsm: 041 761 318
Email: info@porfid.si

ID za DDV: SI81739613
TRR: IBAN SI56 6100 0001 1048 162

facebook grey


PORFID d.o.o.

Copyright Porfid d.o.o. © 2018. Vse pravice pridržane. Avtor strani. O piškotkih na spletni strani